Tekst Commentaar

<< Klik om Inhoudsopgave te zien >>

Navigatie:  Turbo Dambase 11 > Starten met Turbo Dambase > Partijen Bewerken > Partijen Annoteren >

Tekst Commentaar

Notatievenster | rechts-klik | Tekst Na Zet

Notatievenster | rechts-klik | Tekst Voor Zet

Gebruik dit dialoogvenster om tekst na of voor de zet in te voeren.

Move-Text-After

Move-Text-Before

Je kan ook dubbelklikken op een zet om dit dialoogvenster te tonen.

Als een zet reeds tekst na de zet heeft kan je erop dubbelklikken om dit dialoogvenster te tonen.

Als een zet reeds tekst voor de zet heeft kan je erop dubbelklikken om dit dialoogvenster te tonen.

In de editor kan je onbeperkt tekst invoeren. De standaard Windows commando’s zijn beschikbaar. Zo kan je de cursortoetsen gebruiken, Ctrl+X om te knippen, Ctrl+C om te kopiëren, Ctrl+V om te plakken. Het is ook mogelijk om een stuk tekst uit een andere bron in te voegen, bijvoorbeeld tekst die met een andere tekstverwerker gemaakt is. Druk op Enter om een nieuwe regel te beginnen. Kies Ok of druk op Alt-O om de editor te verlaten.

Geef eerst aan in welke taal je schrijft. Dit bepaalt of het commentaar in de notatie zichtbaar is of niet (zie Opties). De taal kan bovenin de tekstverwerker gezet worden: “All” is voor neutraal commentaar en is altijd zichtbaar, “Eng” is Engels, “Deu” is Duits, “Fra” is Frans, “Esp” is Spaans, “Ita” is Italiaans, “Ned” is Nederlands, “Por” is Portugees.