Grafisch Commentaar

<< Klik om Inhoudsopgave te zien >>

Navigatie:  Turbo Dambase 11 > Starten met Turbo Dambase > Partijen Bewerken > Partijen Annoteren >

Grafisch Commentaar

Turbo Dambase gebruikt gekleurde pijlen en velden om thema's en plannen te illustreren. De grafische elementen worden ingevoerd met een combinatie van muis en toetsenbord.

Graphic-Commentary

Om een veld in te voeren

Groen veld

Druk op Alt toets en klik op veld

Rood veld

Druk op Alt+Shift toets en klik op veld

Geel veld

Druk op Alt+Control toets en klik op veld

Herhaal de actie om het gekleurde veld te wissen.

Om een pijl in te voeren

Groene pijl

Druk op Alt toets en teken lijn van a naar b

Rode pijl

Druk op Alt+Shift toets en teken lijn van a naar b

Gele pijl

Druk op Alt+Control toets en teken lijn van a naar b

Herhaal de actie om de gekleurde pijl te wissen.

He grafisch commentaar verschijnt automatisch bij het naspelen van de partij.

Kies Verwijder Kleur Commentaar van het Verwijder Contextmenu als je alle gekleuren velden en pijlen van alle zetten wilt verwijderen.