Databases Openen

<< Klik om Inhoudsopgave te zien >>

Navigatie:  Turbo Dambase 11 > Starten met Turbo Dambase > Lijstvenster >

Databases Openen

Bestand > Openen

Lijstvenster | Bestand > Openen

Voordat je iets kan doen met het programma moet je aangeven met welke database je wilt werken. Je moet een database openen.

Klik in het Openen dialoogvenster op de database Mega2022 en kies Open.

Open-Database

Aan de onderkant van het Partijvenster, en aan de bovenkant van het Lijstvenster, is nu de naam Mega2022 zichtbaar.

Het programma onthoudt de naam van de laatst geopende database en opent deze automatisch de volgende keer dat je het programma opstart.

Nieuw formaat (tdh)

Deze versie van Turbo Dambase gebruikt een nieuw formaat (met extensie tdh). Oude databases moeten eerst geconverteerd worden naar het nieuwe formaat. Zelfs Portable Draughts Notation bestanden (pdn) moeten eerst geconverteerd worden.

Wanneer je een oude database kiest, of een Portable bestand, krijg je de volgende vraag:

Confirm-Convert-Database

Kies Yes als je wilt converteren. Na conversie wordt de database geopend. De originele database blijft in de map staan.

Zie Databases Converteren hoe je alle databases in één keer kan converteren.