Exporteer naar HTML

<< Klik om Inhoudsopgave te zien >>

Navigatie:  Turbo Dambase 11 > Starten met Turbo Dambase > Partijen Exporteren >

Exporteer naar HTML

Partijlijst | rechts-klik | Uitvoer > Tekstbestand > HTML

Gebruik dit tabblad om de HTML opties te zetten.

Export-HTML

Een HTML bestand is klaar voor publicatie op het internet. Voor de diagrammen kan een TrueType font gebruikt worden. Het programma ondersteunt het Edinburgh font en het Draughts Utrecht font. Voor een juiste weergave dient het gekozen font wel geïnstalleerd te zijn bij iedereen die de pagina leest! Daarom is het niet verstandig om een TrueType font te gebruiken. Kies Afbeelding enkel stuk of Afbeelding bord.

Bij Afbeelding bord wordt van ieder diagram een plaatje gemaakt (jpg) die er hetzelfde uitziet als het dambord van het Partijvenster.

In de directory waarin je het HTML bestand opslaat komen ook alle diagrammen te staan. Het HTML bestand en alle jpg bestanden dienen op de web server gezet te worden in dezelfde directory.

Bij Afbeelding enkel stuk wordt het diagram opgesplitst in zes kleine gif bestanden. Deze bestanden zijn te vinden in de directory Document onder de directory waarin Turbo Dambase is geïnstalleerd en kan je zelf aanpassen. Om de diagrammen in het HTML bestand goed weer te geven dienen deze gifbestanden op de juiste plek aanwezig te zijn. Bij GIF Relatief kan je aangeven waar deze bestanden staan relatief ten opzichte van het HTML bestand. Wanneer je daar niets invult moeten de gifbestanden in dezelfde directory staan als het HTML bestand. Vul je bijvoorbeeld gif/ in dan moeten de gifbestanden staan in de subdirectory gif onder de directory waarin het HTML bestand staat. Vul je bijvoorbeeld ../ in dan moeten de gifbestanden in de directory staan boven de directory waarin het HTML bestand staat. Het is het mogelijk om de gifbestanden naar eigen smaak aan te passen.

Het HTML bestand gebruikt het bestand tdam50css.css voor de kleuren, de fonts etc. Dit bestand staat in de directory Document onder de directory waarin Turbo Dambase is geïnstalleerd en kan je zelf aanpassen. Bij CSS Relatief kan je aangeven waar dit bestand staat relatief ten opzichte van het HTML bestand.